16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Ucha

Název Množství a jednotka
mořské ryby 600 g
brambory 4 ks
velká mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: ruská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Ryby zbavíme hlav, pokud jsou čerstvé, vykucháme, nakrájíme na větší kousky, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř a vaříme doměkka. Základ polévky scedíme, maso obereme a nakrájíme na menší kousky. Do polévky jej vrátíme až nakonec. Na másle zpěníme cibuli, musí zůstat světlá, přisypeme sladkou papriku, zalijeme přecezeným vývarem z ryb, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a mrkev, pórek na kolečka, nastrouhanou petržel, rajčatový protlak, skořici, hřebíček a vaříme až je zelenina měkká. Do hotové polévky vrátíme nakrájené maso z ryb a polévku dochutíme solí, usekaným koprem a limetkou. Podáváme posypanou zelenou petrželkou.


 


RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňovo-meruňkový koláč

Postup: Křehké těsto:Na vále smícháme mouku, 140g moučkového cukru, citronovou kůru a... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská kapustnica

Postup: Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh a losos v Muurikka Smoker

Postup:

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion na Vyhlídce

Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...